Superstar

The L’atoll Angers Shopping Mall is Inspired by the Future

By: Jana Pijak - Published: • References: antoniovirgaarchitecte and frameweb
The L’atoll Angers retail center is located in the heart of the French town. Designed by Antonio Virga Architecte and AAVP Architecture firm, this futuristic structure is more reminiscent of a sci-fi space station rather than a shopping mall.

The structure's atypical design is luxe and futuristic, shaped in an elliptical curve that travels across a vast natural landscape. From its perforated aluminum facade to its pearly white glow that is back-lit, the building is designed to be a getaway for city shoppers.

The L’atoll Angers retail center was designed with sustainability in mind with a focus on renewable energy sources, ecologically responsible materials and natural lighting. The building is also home to sophisticated waste management and heating/cooling systems.