The Jury Cafe Boasts Sustainable Design Details and Vivid Signage

By: Jana Pijak - Apr 21, 2015
References: biasol.au & fubiz.net
The Jury Cafe is a casual java house and eatery concept, conceived by Biasol Design Studio. Located in the heart of Pentridge Village, Melbourne, the Australian cafe has taken over an old prison space that has since been renovated.

Boasting a sustainable design concept, Jury Cafe is accented with raw wood finishes and vibrant signage that is graphically bold. The space is accented with geometric elements like beams that feature vibrantly painted edges. Its main signage boasts modern typography and is reminiscent of neon lighting.

The interior's warm wood finishes are paired with cool grey walls and hints of greenery, showcased throughout its seating areas. The Jury Cafe is a sustainable design project that makes use out of an otherwise abandoned space.