Additions to the Fitzroy House Update a Landmark Property for Modern Life

By: Laura McQuarrie - Oct 29, 2014
References: techne.au & design-milk
Judging from the look of the front of the Fitzroy House, you probably wouldn't expect this structure to look so radically different from the backyard. However, this is exactly how Techne Architects transformed the landmark Australian property. The homeowners found a need for a space that was more suited to modern life and the new addition to the house addresses these needs with a kitchen, a living room and an open-air pavilion on the upper level.

This pavilion is one of the most dramatic spaces in the addition, since it's an enclosure that's not completely shut out from the surrounding environment. On the lower floor, this connection with nature is reiterated by creating a space that leads from the living room right into an enclosed courtyard.