Superstar

The Copenhagen Healthcare Centre Features Angular Accents

By: Jana Pijak - Published: • References: nordarchitects.dk and frameweb
Designed by Nord Architects, the Copenhagen Healthcare Centre is made to resemble a residential structure rather than a public one. Aiming to create a homey atmosphere different to most healthcare facilities, the Danish design studio created this intriguing cancer treatment center.

While patients get medical treatment from a nearby hospital, this center is a getaway providing individuals with information, support, and fun activities. From meetings to cooking classes, the communal Copenhagen Healthcare Centre consists of small houses joined together by a continuous roof.

Providing a friendly and comforting environment for those suffering from great illness, this dynamically geometric structure gives patients piece of mind while raising awareness for a deadly disease affecting many around the world.