Bloomberg Hong Kong's New Office Staircase Encourages Interaction

By: Joey Haar - Sep 28, 2016
References: en.neriandhu & dezeen
The Bloomberg Hong Kong office was known in the architecture world for its sculptural spiral staircase, but the company decided that, however iconic, its staircase was setting a poor precedent for office culture. As such, Bloomberg Hong Kong enlisted architecture studio Neri & Hu to redesign the office conduit, and the result is a more socially encouraging common space.

The new staircase at the media outlet's office is complex and open, with countless nooks, crannies, and coves for impromptu meetings -- as well as for low-key water cooler conversation. The staircase thus becomes a sought-after space in its own right. In fact, Neri & Hu purposefully denied extensive views of Hong Kong's Victoria Harbour to further engender engagement with people inside the office, rather than landmarks outside.