ALTS Design Revamps the Kitaoji Clinic for a Warmer Look

By: Jamie Danielle Munro - Apr 25, 2014
References: alts-design & designboom
ALTS Design Studio has transformed the Kitaoji Clinic using a wide range of materials, as well as paying careful attention to where the light falls in the room.

Many dental offices and reception areas in general do not scream high-quality design, but this revamp by ALTS Design Studio completely changes that perception. Instead of walking into an area that's quite cold and unwelcoming, this space is filled with a warm color palette, using light, spring-like hues. A window is placed on one side of the wall, allowing for this natural light to come through and fill up the space, instead of having it closed off and illuminated by artificial bulbs. The result is a welcoming office where one can relax in comfort before hopping in the dentist chair.

Photo Credits: designboom, alts-design