The House Chapple, Built in 1960, Still Retains its Romantic Elements

 - Jan 17, 2014
References: dezeen
As part of a client’s request to retain romantic elements and the humble quality of a 1960s house located in Sydney, Australia, Australian architecture and design firm Tribe Studio are hollowing out the entire core of the structure. Instead, angular ceilings and expansive open spaces delicately balance the new versus old. The House Chapple is sunny during the day, with large and expansive spaces while still retaining a sense of privacy.

The living area above the garage includes the kitchen, dining room and the lounge. Along the sides of the main space are three bedrooms, a study and a TV room. At the back of the house, an open deck is fitted with an outdoor swimming pool.

"We allowed light into the centre of the plan, promoting stack-effect ventilation and reinforcing the unusual order of operation of the house," says the architects on the structure of the house.