Ylab Arquitectos' Valles & Valles Dental Office Embodies Minimalism

By: Jana Pijak - Jun 24, 2016
References: ylab.es & archiscene.net
The Valles & Valles Dental Office is a recent architecture project by Ylab Arquitectos, whose love of minimalism is prevalent with this sterile design. Located beside Barcelona's Sant Pau Hospital, this healthcare environment promotes simplicity wih an all-white interior that is accented with subtle pops of contrasting hues.

While the dental office's front desk is clad in a dark wood finish, its waiting room chairs are showcased in a bright blue color, adding a sense of spirit to a space that otherwise resembles a blank canvas.

Built inside of a former residential space -- an area that once housed two separate apartments -- this dental office brings a contemporary point of view to life and spotlights understated lighting and finishes that are clean and sleek in their overall aesthetic.