The Vall de Laguar House Packs a Contemporary Feel in a Small Package

By: Christopher DeLuca - Published: • References: enproyecto.es & archdaily
The Vall de Laguar house created by Enproyecto Arquitectura is a brilliantly simple cube design that packs a minimalist and contemporary aesthetic inside. The Vall de Laguar house itself, located in a remote area of Spain that overlooks the Mediterranean Sea, was built from local stones.

What is interesting about the Vall de Laguar house is how the architects responded to the challenge of designing a home in a remote mountainous location. Also interesting is how the architects created double-use features in the home: the skylights for the basement bedroom can turn into seats on the floor above.

The cube home reflects a brilliant response to the contraints that were imposed upon the architects by the geography of the land and the remoteness of the location. Stats for Geometric Stone Facades Trending: Older & Buzzing
Traction: 20,913 clicks in 187 w
Interest: 4 minutes
Concept: Vall De Laguar House
Related: 116 examples / 89 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 42 similar articles, including: glass box libraries, contemporary cabin abodes, and dynamic high-density architecture.