The Turnaround House Fits a Patio in a Home to Maximize Sunlight

By: Tiffany - Feb 25, 2014
References: architecturearchitecture.au & dezeen
The entire orientation of a home called Turnaround House has been completely altered to maximize the amount of sunlight flowing through the dwelling. The home is located in Abottsford district in the industrial history part of Melbourne. A young couple has enlisted local Melbourne architecture and design company Architecture Architecture to turn a house around in order to gather more sunlight.

Architecture Architecture came up with a cozy way of making the space more efficient for daylight to flow in by removing the existing bathroom behind the house to create a courtyard for the northern sunlight to seep in.

The Victorian house has a bathroom, a study room, an open kitchen and a living area that is connected to the courtyard.