Rockstar

The Takeshi Hosaka Roomroom Allows for Open Communication

By: Susan Keefe - Published: • References: hosakatakeshi & designboom
Takeshi Hosaka Roomroom is a fantastical blend of communication and sleek design. The Kanagawa-based architecture firm recently released photos of its newly completed project earlier this week. The two-story dwelling was created for a deaf couple and their children living in the Itabashi Ward of Tokyo. The Roomroom will serve as a stylish addition to their preexisting home.

Taking the clients' communication needs into consideration, Takeshi Hosaka constructed its structure with a series of 200 mm square windows and interior cutouts to allow for direct visual communication while family members are in different rooms. The children can attract their parents' attention by dropping toys through the perforating walls or using sign language to communicate with their parent on the lower level while on the top floor. The cutouts are also used to tie the decor together. Plants from the lower story are allowed to grow through to the top floor. The various windows leave a memorable impact on the lighting scheme of the structure that is truly arresting. The Takeshi Hosaka Roomroom is wonderfully functional, thoughtfully planned and breathtakingly beautiful.

Photo Credits: designboom, hosakatakeshi Stats for Minimalist Perforated Dwellings Trending: Older & Mild
Traction: 2,954 clicks in 157 w
Interest: 4 minutes
Concept: Takeshi Hosaka Roomroom
Related: 95 examples / 73 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 35 similar articles, including: mod angular houses, tree-lined apartments, and scannable architecture.