This Takamatsu City Meeting Area Built a Glass Hallway in an Alley

By: Christopher Magsambol - Nov 5, 2015
References: & archdaily
Takamatsu City is a densely built city in Japan that needed an accessible community center for residents. Because there is little space available in the city, architects opted to create a space-saving community center that incorporates two small structures. The two spaces built were a meeting space and a room for other functions, which serve as an alternative to one large room.

This two-structure method allowed for an alleyway to be recreated into a glass-enclosed hallway which overlooks a small garden. The glass hallway unifies the entire space and brings in an abundance of natural light into the meeting areas. Because architects decided to build a community center of this size, it allowed the structure to blend in with surrounding houses in Takamatsu City rather than stick out.