The Switch Box in House is a Mind Puzzling Space

By: Shiori Mine - Published: • References: naf-aad & dezeen
The Switch Box in House by naf architect & design is a renovated Tokyo home where old and new are merged into one. The rooms are interconnected to the primary box that is constructed of wooden panels. The labyrinth-like structure maximizes the scarce square footage, precious to homeowners in a city like Tokyo.

The space between the wooden panels allow light to filter into the lower rooms. They also provide additional air circulation and places to mount wall hangings. The dining and living rooms are situated on the top floor next to the kitchen. The lower spaces house the client's business, office, bedroom and entertainment space. The compartmentalized design helped define and create specific functions for each space.

The Switch Box in House design appears to have taken inspiration from M.C. Esher's famous optical illusion drawings (minus the never-ending staircase). Stats for Escher-Inspired Lofts Trending: Older & Buzzing
Traction: 20,960 clicks in 123 w
Interest: 3.6 minutes
Concept: Switch Box In House
Related: 111 examples / 85 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 40 similar articles, including: $21-million apartments, compact multi-room moveables, and sharp mirrored interiors.