The Hillside House is a Sustainable Property with Skylight Views

By: Vasiliki Marapas - Sep 23, 2014
References: sb-architects & contemporist
San Francisco-based studio SB Architects designed the 'Hillside House,' a highly sustainable property located across from the Golden Gate Bridge, in Mill Valley, California. The international office is recognized for their site-sensitive work, which incorporates both quality design and high sustainability.

The home is perched upon a steep hillside, necessitating a vertical design plan. The architects arranged the home over four-storeys, with private and public living spaces located on different floors of the residence. Several covered outdoor terraces allow for inclusive views of the San Francisco skyline.

The LEED Platinum custom home is clad in Western red cedar and features low-flow plumbing appliances, recycled interior concrete, sustainably produced stone veneers and harvested flooring. These are just a few of the green elements that make the home a sustainable option.