Studio Pei-Zhu Begins Work on a Structure in China

By: Jamie Danielle Munro - Aug 6, 2014
References: studiopeizhu & designboom
Studio Pei-Zhu has started work on a performing arts center in China, which aims to blend in with the surrounding natural environment.

The building uses a latticed look, and is located between mountains and a lake at its base. As such the developers wanted to do as much as they could to ensure that the building didn't impose on the habitat of the area. From the side the structure actually looks like a large tree with an extended canopy area to keep out the elements. When lit up it is anything short of stunning, especially with the background of mountains and sky sitting behind the building.

For a performing arts center, this design by Studio Pei-Zhu looks more like a sanctuary for travellers, exuding a welcoming aesthetic.

Photo Credits: designboom, studiopeizhu