Superstar

The Städel Museum Extension Fuses Traditional and Modern

By: Jana Pijak - Published: • References: schneider-schumacher.de & frameweb
The Städel Museum Extension was designed by Schneider+Schumacher Architekten, a company that infused the historical space with a modern design. Adding a 3000-sq-m addition to the cultural center, Till Schneider of Schneider + Schumacher has created a subterranean structure that aims to display the museum's contemporary art collection.

Situated below ground, the vast and versatile space rises to the surface of the museum's gorgeous garden courtyard. It features 195 circular skylights that are arranged in a linear pattern. The illuminated polka-dot resembling sequence graces the building's grassy and open area giving it a sleek and future-friendly vibe.

From countless exhibitions to important events, the Städel Museum Extension is home to a series of interlocked and multi-functional gallery spaces. From its historical facade to its contemporary courtyard, this awe-inspiring museum leaves a lasting impression on its visitors. Stats for Illuminated Polka-Dot Courtyards Trending: Older & Chilly
Traction: 2,139 clicks in 130 w
Interest: 3.4 minutes
Concept: Staedel Museum Extension
Related: 79 examples / 61 photos
Segment: Neutral, 18-55+
Comparison Set: 29 similar articles, including: bird-friendly urban structures, floral-infused floor installations, and overcast crystal installations.