The Stackyard Home is Designed to Look Like a Parsonage

By: Vasiliki Marapas - Jul 12, 2014
References: molearchitects & dezeen
Cambridge studio Mole Architects designed a rural home in Suffolk to look like a traditional English rectory. In order to keep it consistent with the surrounding architecture, the home features several agricultural references, such as the timber box frame.

The architects stuck to classic design principals, creating a split-level home with a robust roof line for a retired couple. However, they deviated from the traditional when they decided to forego the symmetrical elevations that are typical of most rectories, opting to create large picture windows throughout the home instead. According to the architects, this "gives the elevations a less formal appearance."

The main entrance of the home is situated on the south-east elevation, complete with a ramp for wheelchair accessibility. The entrance leads into a double-height atrium that features a stair case at its center.