The KC DEsign Studio Taipei Home Focuses on Public Living Space

By: Misel Saban - Apr 13, 2016
References: & design-milk
The Taipei home designed by KC design firm emphasizes public living spaces over private, as a way to offer a more social-focused abode that is geared towards entertaining and accommodating guests. The layout is open concept with an architectural design that focuses on openness rather than separation, while providing a modern living arrangement.

Rather than using walls to create different living areas in the Taipei home, different materials and visual design is use to segment the space while maintaining openness. For example, the lounging sitting room features a wooden wall and concrete flooring that transitions into hexagonal black and white tiling to designate the kitchen and eating area. The space also includes adaptable furniture and a variety in ceiling height to further personalize the space without boxing off entirely different rooms.