Architecture For London Remodeled an Extension for the Polished House

By: Vasiliki Marapas - Jun 24, 2014
References: architectureforlondon & dezeen
London-based studio Architecture for London was commissioned to design an extension for 'The Polished House,' a residence located in the Islington area. The addition is characterized by reflective stainless steel surfaces and a concrete floor, which work in sync with one another to reinvigorate the space.

The space, which is located at the rear of the Victorian property, was intended by the client to accommodate an open-space kitchen and dining area that connect to the garden. In order to make this dream a reality, the architects had to demolish an existing conservatory and bedroom.

The architects completed the addition by adding skylights and a glazed wall with incorporated sliding doors, ensuring that the extension receives natural light. Architect Ben Ridley explained, "We wanted to create a bright and contemporary kitchen that encouraged it to be used as a social space."