Superstar
Twitter Trends
Quite often, when a building is said to foster an indoor-outdoor relationship with its setting, it achieves this with an outward-looking emphasis on horizontality, commonly through the use of expansive fenestration. The Pit House by UID Architects strikes a rapport with its site by means of burrowing down into the yard.

The boxiness of the dwelling gives nothing away about the organization of the interior. An exploded axonometric diagram of the Tamano, Okayama, Japanese abode reveals that a cluster of perfect circles have been pushed down into the plot, with some encased by concrete drums.

Beautiful wood cladding forms a low-rise rectangular structure around the round open spaces, creating a couple levels for living and carved out curved atria. Nestled into the landscape, the Pit House by UID features a strip of shallow windowing so that the inhabitants can peek out at ground level.