Superstar

The Contemporary Pio Baroja Nursery by Rstudio

By: Katherine Vong - Published: • References: rstudio.es & dezeen
Today's architects are designing educational institutions that eschew traditional aesthetics in favor of more modern and contemporary elements, and the Pio Baroja Nursery is a fantastic example.

Located in Valencia, Spain, the one-story Pio Baroja Nursery was designed by Spanish architecture firm Rstudio. The place is fenced in by "weathered metal columns" and circles seem to be a primary element as the preschool features partitions and buttresses made of concrete punctuated by large circular holes, which act like cool doorways as you walk along the school's courtyard. Contrasting against the cool grey concrete walls are brightly colored inner room partitions and bathrooms. The designers have also ensured that the room dividers are flexible, allowing for space to be further divided or partitioned as necessary. Stats for Concrete Partitioned Preschools Trending: Older & Mild
Traction: 9,261 clicks in 152 w
Interest: 4 minutes
Concept: Pio Baroja Nursery
Related: 88 examples / 68 photos
Segment: Neutral, 4-12
Comparison Set: 32 similar articles, including: 59 offbeat schools, jungle generosity retreats, and warm wooden schools.