The Pilbrow Residence Emphasizes Connection

By: Vasiliki Marapas - Oct 10, 2014
References: casasdesign.co.nz & contemporist
The Pilbrow Residence is a family home in Greytown, New Zealand, designed by Casas Design + Architecture Studio.

Singular white columns with clean lines define the contemporary style of the home, located in the Wairarapa region of Westwood. The architects were tasked with connecting the indoor and outdoor spaces within the context of specific activities. Keeping the environmental impact minimal was also important to the architects, who focused on natural light, and other aspects of Indoor Environmental Quality (IEQ). The home was specifically designed to allow the maximum amount of sunlight into the interior as possible.

Overall, the house accommodates a seamless relationship between the interior and exterior, successfully fostering the development of recreational and leisure activities.