The Nuler-Cudahy Residence Preserves Structure to Cut Waste

By: Christopher DeLuca - Published: • References: mocoloco & contemporist
The David Coleman Architecture firm describes their Nuler-Cudahy Residence design in Seattle as challenging the conventions of Northwest Modernism. First built in the 1950s, the architects started with the bones of that original structure to cut down on both cost and environmental waste.

The front of the house is unassuming compared to the sleek and elegant interior. The facade of the back of the house is dominated by large windows that lets you get a real sense of the space inside the Nuler-Cudahy Residence.

The simple living room -- with an adjacent patio and excellent view of the landscape -- is definitely my favourite aspect. Stats for Mod Tetris Housing Trending: Older & Warm
Traction: 12,973 clicks in 190 w
Interest: 4 minutes
Concept: Nuler-Cudahy Residence
Related: 104 examples / 80 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 38 similar articles, including: floating eco cabins, spacious lake homes, and illuminating eco architecture.