Dash Marshall Creates an Alternative Work Environment

By: Vasiliki Marapas - Jul 29, 2014
References: dashmarshall & dezeen
Architecture firm Dash Marshall renovated a former pencil factory into a collaborative workspace for the 'Makeshift Society,' a community of creative freelancers. The community is comprised of architects, designers, photographers and other creative professionals who are without their own permanent work environments.

The architects used a stripped-back approach, leaving exposed concrete throughout the offices and white-washing the walls. Architect Ritchie Yao explains, "We made an effort to keep the texture of the factory by leaving the original cast concrete walls and columns exposed."

The furnished spaces throughout are left ambiguous, allowing workers to decide what function they carry out at any given moment. A maple wood counter provides members an opportunity to stand as they work, illuminated by pendant lamps suspended from the five-meter-high ceiling.