This London Home Extends Towards an Outdoor Garden

By: Vasiliki Marapas - Jul 28, 2014
References: studio-gil & dezeen
Studio Gil renovated a London home for a retired teacher and her family.

The London-based studio extended the space, which is located in a conservation area, to unite it with the refurbished garden. The extension was characterized by materials such as exposed concrete and iroko wood. Meanwhile, concrete was used as an interior finish for walls, ceilings and floors. The studio explains, "Wherever we see an opportunity to use concrete we try to do so because we like the malleability, flexibility and also the tactility of it." The concrete was complemented by materials such as birch plywood and brushed steel, completing the industrial look and feel of the extension.

The concrete starts to spill from inside the house, while the iroko timber works its way inside to ensure a seamless transition between indoors and out.