Invisible Studio Creates a Haven Workspace in the Trees

By: Jamie Danielle Munro - Jul 10, 2014
References: invisiblestudio.org & designboom
To find a space for getting down to work, Invisible Studio decided to take matters into their own hands and build an office near Bath in the UK. The surrounding area is completely forested, so workers have a sense of escape instead of heading to a bustling city.

The project was completed with the helps of people in the area, as well as friends of the architects. The building itself is made up of a combination of glass and timber, making it blend well with the tree-clad surroundings. Moreover, the structure is elevated off the forest floor so that there aren't issues with drainage and flooding during heavy rains. The slanted roof also helps with this, as there is an area for catching the water and directing it elsewhere around the house.

Photo Credits: designboom, invisiblestudio.org