The 'House in Otori' Optimizes for Natural Light

By: Vasiliki Marapas - May 21, 2014
References: arbol-design & dezeen
The 'House in Otori' by Arbol Design had to be compact and space-efficient to fit in the 44-square-meter site in Oksana, Japan.

The entire site is enclosed by a metal-clad facade, housing two courtyards and a private parking space. The facade, which is fashioned out of Silver Galvalume cladding, acts as a plain, windowless surface. Natural light is able to infiltrate the courtyards because the panels are placed slightly apart in some places. The architect, Yousaku Tsutsumi, explains, "This enables us to shut down people's looks from the outside and allow only wind to go through."

Inside, the building has been arranged so that nearly every room opens out towards one of the courtyards. The two-storey structure also features floor-to-ceiling glazing and Louvred skylights, allowing sunlight to suffuse the home.