Lausanne's Centre of Oncology Renovation References Retro Futurism

By: Jana Pijak - Feb 2, 2016
References: &
Resembling the set of a retro sci-fi film, this hospital extension boast contemporary design details that are stark and striking. Located in the heart of Lausanne, Switzerland, the medical institution recently received a futuristic makeover courtesy of Meier + AssociƩs Architectes and embodies the true meaning of minimalism.

The hospital extension boasts clean white walls with matching floor and ceiling finishes/ Its counters communal nursing stations feature rounded window cutouts while its corridors are accented with clear windows that boast a view of storeys below.

Whether reminding patients of a futuristic subway tunnel, airport terminal or sci-fi film set, this medical renovation project appeals to minimalist design fans. The space exudes a sterile air and is a large scale nod to traditional chemistry labs.