The Gui House Makes the Most of Few Square Meters

By: Vasiliki Marapas - Oct 24, 2014
References: hn-arch & dezeen
Harunatsu-Arch designed the 'Gui House,' a split-level home located in Izumo, Japan, for a couple in their 30s.

The design brief instructed that the home was not to surpass 66 square meters, leaving just enough room for the bare essentials. The architects' main objective, then, was to make these few square meters seem as spacious and comfortable as possible. The living space, for instance, is raised and positioned towards the street. The bedroom is bordered by a cantilevered deck, which offers the inhabitants more space on the lower level adjacent.

The home's exterior is clad in charred Japanese cedar wood, making it appeared blackened -- a quality that contrasts nicely with the concrete material that makes up the foundation and entrance stairs.