Superstar

The Green Lung Was Designed for the Easy Flow of Occupants

By: Amelia Roblin - Published: • References: stephansobl and suckerpunchdaily
It's wonderful to see how seriously circulation was considered in this proposal called the Green Lung. The building would serve the community adjacent to Makasiinipuisto park in Helsinki, offering the public a library and restaurants as well as housing office space.

Facilitating the mixed program is a central courtyard that's covered with a glass roof 18 meters up. From here, a network of corridors and staircases bring people in, out and across the urban hub, making it easy for visitors to come and go efficiently with one purpose in mind, while others who work in the building can comfortably transition from the more private areas of the interior. Luis Muniz, Sergio Gonzalez and Stephan Sobl's Green Lung can breathe with its open spaces. This quality is literally enhanced by the establishment of green walls.