Google Campus in Mountain View is Inspired by Its Surroundings

By: Meghan Young - Feb 28, 2015
References: google & theverge
Every Google Campus has its own personality and that is clearly evident in the proposal for the latest one set to be constructed in Mountain View. Appropriately taking on a mountainous aesthetic, it is perfectly described as a set of "glass greenhouse-style buildings" by The Verge. The biggest detail of this Google Campus design is a series of city block-sized canopies, which give the structures an airy and organic look.

Designed by Danish architect Bjarke Ingels from the Bjarke Ingels Group and Thomas Heatherwick of Heatherwick Studio, the Mountain View Google Campus proposal is meant to be modular. Google reveals, "Instead of constructing immoveable concrete buildings, we’ll create lightweight block-like structures which can be moved around easily as we invest in new product areas."