The Gijs Van Vaerenbergh Church is an architectural project called Reading between the Lines that gives a twist to the usual cold and dark cement walls used for building. Developed by Belgian architects Pieterjan Gijs and Arnout Van Vaerenbergh, this mesmerizing piece is located in the Belgian region of Haspengouw.

Thanks to a layered design, this building creates a whole range of visual effects. The see-through quality comes from the use of 100 stacked layers of steel plates. From the inside, visitors can take a peek at the outside because of the multiple, boxy gaps in the facade, and from the outside this ten meter-high construction looks like it's about to disappear into the horizon. Additionally, this type of design allows the sun rays to pierce through it, causing a miraculous effect.

The Gijs Van Vaerenbergh Church is a part of a program that wants to bring art to public spaces.