Superstar

The Galerie Ephemere Embraces a Concept of Simplicity

By: Jana Pijak - Published: May 21, 2013 • References: gillotgivry.fr and lanciatrendvisions
Galerie Ephemere is a minimalist exhibition pavilion designed by the architecture team at Gillot+Givry. Created to display specific art installations, this simplistic and remote structure spans a mere 22 square feet in size.

The structure is built to resemble a traditional Japanese tea house and embraces simplicity and minimalism through its bare aesthetic. The linear architecture piece dons a white facade while its wood-clad interior boasts no ornamentation or furnishings.

The building's exhibited artworks are its only design accents and serve as focal points for the simplistic structure that graces a remote woodland setting. Aiming to create a memorable experience for art lovers, Galerie Ephemere by Gillot+Givry explores sensory design ideals and immerses one into a tactile and emotion-filled art environment that they need to experience to believe.