Filippo Carandini Fixes up an Abode in Florence

By: Jamie Danielle Munro - Published: • References: filippocarandini & designboom
For the renovation of an apartment in Florence, Filippo Carandini updated the area using an idea of continuous space throughout.

Each section is separated using different methods, but the main motive is that one can always see through to the next room from whichever one they are currently sitting in. This approach also makes the space look much larger than it is - something that comes in handy when decorating apartments, since they tend to be on the small side. Overall the interior design is stunning by Filippo Carandini, as he uses a mostly minimalist feel so as not to make the area look too cluttered (again something that's crucial in a smaller space). The color scheme is also quite neutral, using mostly blacks, whites and grays for the palette.

Photo Credits: designboom, filippocarandini Stats for Continuous Space Apartments Trending: This Quarter & Hot
Traction: 5,518 clicks in 24 w
Interest: 3.3 minutes
Concept: Filippo Carandini
Related: 73 examples / 56 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 27 similar articles, including: raw unfinished apartments, melting snow-inspired apartments, and segmented skyscraper architecture.