The Family Playground Allows the Kitchen to Take Center Stage

By: Vasiliki Marapas - Oct 29, 2014
References: facebook & design-milk
House Design Studio recently completed 'The Family Playground' residence in Kaohsiung city, Taiwan.

Instead of revolving around a living area, the home effectively shifts the layout's focus by featuring the traditional Taiwanese kitchen as its central hub. A massive gray island rests on top of a cheerful yellow base, which acts as punch of color to the otherwise neutral-toned space. Mismatched industrial-looking chairs surround the island, achieving a diverse look and feel.

The architects were creative when it came to dividing the open-concept space, using a plumbing-pipe-turned-screen that also functions as a shelf. A large glass cabinet is another storage-like piece of furniture, albeit one that is transparent, allowing light to be distributed evenly throughout the home.