The Daeyang Gallery and House by Steven Holl is Euphonic to the Eyes

By: Shiori Mine - Published: May 22, 2012 • References: stevenholl and dezeen
The Daeyang Gallery and House by Steven Holl is an architectural masterpiece that fuses land and water into one tranquil space. The New York architect constructed the building to be a multi-functional and transformative space. The top floors house a submerged gallery and event space, while the bottom floor serves as the owner’s residential home.

The copper structure’s most extraordinary feature is the above-ground pool engulfing the top of the property. The glass walls and endless skylights allow light to penetrate throughout the residence. Holl claims the building’s geometry was designed with a ratio that follows a musical composition by Hungarian-Canadian composer Istvan Anhalt. The artistic formation can be seen most prominently in the 55 skylights above the gallery.

The Daeyang Gallery and House by Steven Holl is as harmonized as the melodic inspiration behind the design.