The Cube Court House is a Secluded Paradise for Green Living

By: Senduran Bhakthakumaran - Published: • References: google & archdaily
For those who just want to enjoy Mother Nature’s gifts for green living without worrying about the hustle and bustle of the outside world, the Cube Court House by Shinichi Ogawa & Associates is the perfect abode. Situated already within a calmer area of Tokyo, Japan this home provides a humbly eco-friendly structure that will make every breath full of fresh air.

To conserve on electricity the designers implemented a large frosted glass wall that filters natural light into the building. The courtyard centers the home and connects rooms together so that families can feel a little closer together while being able to access fresh air without having to step too far outside. What sets apart The Cube Court House is shown by its simple exterior design. All-white with a cool blue to match the sky, this home just looks cleaner than the rest and the home continues to stray away from average living conditions with an interior that takes families to a solitary eco-friendly abode while keeping a strong sense of domestic connectivity. Stats for Frosted Glass Eco Homes Trending: Older & Buzzing
Traction: 29,018 clicks in 136 w
Interest: 4 minutes
Concept: Cube Court House
Related: 77 examples / 59 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 28 similar articles, including: luxury eco chalets, nutty eco homes, and 29 elegant eco homes.