Star

The Columbia University Medical Centre is a Complex Glass Labyrinth

By: Vivian Lau - Published: • References: dsrny & designboom
The 'diller scofidio + renfro' proposed design for the Columbia University Medical Centre in New York City looks similar to the PlayLand you can find at your neighborhood McDonald's.

The futuristic concept embraces public areas and green space, a movement made popular by our evolving work and social culture. This is reason for the multitude of open meeting space in the hallways and lobby areas, in addition to entire faces of glass window overlooking the city. The multi-tiered building is a stacked labyrinth with seemingly floating classrooms and collaboration spaces, making it the perfect playground for med school students. The 14-story landmark will act as the medical building and graduate education building in the Washington Heights community.

This centre is the latest campus and city skyline addition that boasts marks of contemporary architecture.

Photo Credits: designboom, dsrny Stats for Stacked Jungle Gym Schools Trending: Older & Mild
Traction: 5,741 clicks in 128 w
Interest: 2.4 minutes
Concept: Columbia University Medical Centre
Related: 78 examples / 60 photos
Segment: Neutral, 18-55
Comparison Set: 29 similar articles, including: multi-layered location photos, modernized barn abodes, and converted shop hotels.