The Cádiz Prehistorical Interpretation Centre Creates a Ying-Yang Effe

By: Christopher DeLuca - Published: May 19, 2011 • References: estudiohago and archdaily
The Cadiz Prehistorical Interpretation Centre, designed by Estudio Arquitectura Hago, has a very compelling minimalist exterior and facade. The building is dominated by two horizontal segments that create a ying-yang effect; the white and black segments create a strong visual identity for the building.

The Cadiz Prehistorical Interpretation Centre, located in the small town of Benalup-Casas Viejas, is not located close to a lot of other buildings, but rather is surrounded by green trees and the natural environment. The building contains several exhibition rooms and the exhibition route begins on the ground floor and goes into the basement. Natural light is filtered in predominately through the one large window at the front of the building. The use of contrasting black and white segments creates an aesthetically riveting building.