The Nghia-Architect Urban Abode Uses a Rock Facade to Create Privacy

By: Misel Saban - Aug 24, 2016
References: votrongnghia & designboom
Located in Vietnam is a perforated brick pavilion designed by Nghai-Architects that provides an innovative way that homes tightly packed in alleyways and streets can add an element of privacy. The facade offers flow and visibility to the exterior, while maintaining seclusion thanks to the solid bricks used to create the structure. The lattice-style design ensures that the siding is durable and architecturally artistic, while providing functional space.

The property includes a private and public area that is maintained behind the brick front facade. Instead of creating a solid wall, the brick is laid in a spaced out pattern to allow holes for ventilation as well as to provide privacy from the crowded street located just out front.

Photo Credits: designboom, votrongnghia