The Breath Box Has Been Completed in France by NAS Architecture

By: Jamie Danielle Munro - Jul 23, 2014
References: nasarchitecture & designboom
The Breath Box is a project by NAS Architecture that makes the most of the nearby ocean. By using certain materials and combining them in such a way, the firm has built an interactive pavilion.

The panels feature reflective glass that are complimented by the rolling waves near the base. As time goes by this glass will eventually erode and become influenced by this water. Visitors can come and stand on either side of the glass, and observe how the wind lifts up certain panels to reveal another angle. It's these simple details that allow the pavilion to be in a constant state of change, instead of staying stagnant for an extended period of time. The reflective glass also makes the ocean look that much more expansive, adding to the atmosphere of the place.

Photo Credits: designboom, nasarchitecture