Superstar

The Box House by u+a Uses a Crate to Reconfigure an Open Concept Interior

By: Amelia Roblin - Published: Jan 23, 2013 • References: unamasamandi and notcot.org
It can be a challenge for a designer to figure out a logical program and an efficient circulation strategy for open plan interior environments. The Box House by u+a is a demonstration of how a single closed-off element can help to separate spaces and provide privacy where it's required.

The Spanish apartment was first shed of the unnecessary weight of its ceiling when a false structure was stripped to reveal the original wooden trusses of that support the roof. From one end of the flat to the other, this attic space is uninterrupted by partitions. The only feature to really separate the different areas is the three-sided wood-constructed covered compartment that houses the bathroom, some closets and a fully concealable kitchen and it gives the Box House by u+a its name.