A part of the Australian National University, the biosciences research building by Lyons features an x-shaped facade.

Two wooden staircases intersect in this campus construction to create the saltire shape of the building's look. These are meant to join two existing university facilities so as to merge its two corresponding programmes. Though the aim in this conjoining is to unite the research centers, there was intent of retaining individuality that inspired the architect.

"The building’s two wings provide the separate identities, while the cross-stair with its meeting rooms binds them together,” says architect Carey Lyons. This biosciences research building facility by Lyons boasts a complex look with prismatic windows with a pine palette. It perfectly reflects the University's intellectually joined diversity.