This Bamboo Sculpture in Shanghai is Used as a Playground by Kids

By: Christopher Magsambol - Oct 28, 2015
References: archdaily
This wavy bamboo sculpture in Shanghai is situated in a busy public square. Although it may look fragile, the structure is meant to be both aesthetically pleasing and is extremely functional. The 20-meter structure can withstand the city's powerful typhoons through the use of durable bamboo that forms a fluctuating body.

The public area is home to an outdoor theater, market and playground. The overflow of people from all these activities then use this artistic piece as both additional seating, waiting areas, and an extension of the playground. The twists, turns and its weird shape has made this space a popular playground for kids. Underneath the sculpture, mist is sprayed to cool the crowds during hot summer days.