Free Trend Report Free 2019 Report & eBook

Get the top 100 trends happening right NOW -- plus a FREE copy of our award-winning book.

Keynotes.org Our Research Methodology

This article is one of 350,000 experiments. We use crowd filtering, big data and AI to identify insights.

John Pawson's Structure is Located on a Cycle Path in the Forest

 - Mar 5, 2019
References: johnpawson & dezeen
This minimalist wooden chapel is made out of 144 tree trunks of Douglas fir. John Pawson was commissioned by the Siegfried and Elfriede Denzel Foundation to come up with a pavilion that will serve as a rest stop. The designer built the rectangular structure to double as a place, where cyclists along the Bavarian Forest biking trail can stop to take a breather and contemplate. While the entrance boasts a small square opening, an engraved cross boasts religious connotations.

The wooden chapel's exterior is quite interesting and raw. Through it, John Pawson hoped to display the material "close to its natural state." This allows for the rest stop to seamlessly blend into its surroundings, offering a very low degree of architectural invasion in the landscape and ultimately preserving the atmosphere of the route.

Photo Credits: Eckhart Matthäus, John Pawson's studio