The Mortuary House in Vila Caiz is Filled with Surprises

By: Jamie Danielle Munro - Published: May 30, 2014 • References: raulsousacardoso.wordpress and designboom
The Mortuary House in Villa Caiz by Raul Sousa Cardoso and Gra├ža Vaz is a white-washed space that reflects the surrounding mountains. The entrance to the building happens quite gradually, as when visitors pull up they are greeted by a perforated concrete structure, which eventually leads to the doorway.

The building is located in Portugal, and the color is perfect for those hot summer months where it can become quite unbearable through most parts of the country. The building is also divided into different sections according to needs, so the living rooms and communal areas are quite removed from other spaces. For anyone looking for a few ideas for building a summer space, this design of the Mortuary House could give some helpful pointers.

Photo Credits: designboom, raulsousacardoso.wordpress