Superstar

The BP RR Headquarters by GROUP A Challenges Traditional Office Spaces

By: Jana Pijak - Published: • References: groupa.nl & frameweb
The BP RR Headquarters by GROUP A is a dynamically designed office building. This open office environment features an abundance of transparent spaces and collaborative work areas, meant to symbolize the transparency of the oil refinery organization.

When creating this office, architects struggled in creating a space free from the possibility of explosion, shielding the north side of the building while giving its opposing facade a vast and beautiful ribbon window.

Fitting into its surrounding natural environment, the futuristic structure resembles a secret lair. Situated under a man-made hill, the architecture piece mimics Rotterdam's mountainous topography. The BP RR Headquarters by GROUP A challenges traditional design ideals, creating a contemporary office environment that stays true to its corporate image. Stats for Futuristic Corporate Lairs Trending: Older & Average
Traction: 4,093 clicks in 128 w
Interest: 4 minutes
Concept: Bp Rr Headquarters
Related: 98 examples / 75 photos
Segment: Neutral, 18-55+
Comparison Set: 36 similar articles, including: prehistoric cartoon architecture, bio-glamour architecture, and mountain-inspired observation centers.