The Vine Hair Salon is Inspired by Dangling Vines & Exposed Concrete

By: Tiffany - Feb 17, 2014
References: urdesign.it & dezeen
Local Japanese architecture and design studio Sides Core has designed the Vine Hair Salon that has been stacked on top of a grocery store in the district of Kobe, in the Hyogo Prefecture.

Divided into five separate spaces, the space includes a waiting area, a shampooing room, a staff room, room for cutting and a reception area. Inspired by vines, the architects of the salon left the wood insulation on the ceiling of the salon with light fixtures that hang directly down at different heights.

The interior is extremely clean and simple, with concrete floors and white walls. To separate the spaces, bookshelves are used to provide the privacy needed for individual customers.

The idea for the salon was in part of the owner’s desire for clients to receive an experience along with their haircut and enjoy the space.