Superstar

The UTAA Rest Hole is a Social Study Space in a Campus Parking Lot

By: Meghan Young - Published: Jan 12, 2014 • References: utaa.co.kr and psfk
Finding a sanctuary on a school campus can be a difficult feat considering all of the different timetables students have not to mention the cost of maintaining or even creating such an extraneous space; yet the UTAA Rest Hole could inspire more awareness of such spaces. Taking over the first-floor parking lot in a dormitory building on the University of Seoul campus, it is a cozy cavernous quarters constructed using 500 curved wooden panels.

The UTAA Rest Hole was not only created for the students, it also hides the once unsightly features of the car park itself. Now boasting a natural and organic aesthetic, it is lit by both natural and artificial light. A great social study space, the UTAA Rest Hole playfully offers built-in benches to relax on as well.