Superstar

The Coffey Architects Morphed Two Modern Apartments Into One

By: Emilie Picillo - Published: Oct 25, 2013 • References: coffeyarchitects and design-milk
Coffey Architects worked to join two modern apartments that were at one point two separate units. They are located in a historic building in Clerkenwell, London, creating one substantial residence. The conjoined apartment is absolutely stunning, with white interior decor, glass windows and minimalist lines. The two units are stacked on on top of the other, and had to be completely reconfigured to work as one whole. The massive wall not only joins the units, but visually links them as well. This gives the residents two levels of storage, all seen through the glass floor.

The glazed panel becomes the floor for the top floor allowing viewers to see through it. This also allows continuous light flow, which is also very charming. The storage wall acts as a divider between certain areas of the home as well.